Isarescu: Reducerea pensiilor era o solutie mult mai buna decat majorarea TVA

Postat la 25 mai 2011 11 afişări

Reducerea pensiilor, masura vizata anul trecut de Guvern, ar fi fost o solutie mult mai buna decat majorarea TVA si ar fi ajutat Romania sa iasa mai rapid din recesiune, insa nu a avut suficient sprijin politic, afirma guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Economia a incercat de doua ori sa iasa din recesiune, dar toate aceste balbe cu TVA-ul... Cred ca solutia propusa initial de Guvern pentru realizarea corectiei unde erau deficitele cele mai mari, in bugetele de asigurari sociale - si unde exista in continuare - si nu prin taxarea consumului intregii populatii prin majorarea TVA si crearea de inflatie (...) era mult mai buna din punct de vedere financiar. Nu a fost sustenabila politic. Nu a fost sprijinita suficient politic, dar ne ajuta sa iesim mult mai repede din recesiune. Si era probabil mai benefica si pentru cei carora li s-a dat sentimentul ca vor suferi mai putin", a spus Isarescu la un seminar pe teme economice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Isarescu,
pensii,
TVA,
majorare
/actualitate/isarescu-reducerea-pensiilor-era-o-solutie-mult-mai-buna-decat-majorarea-tva-8284286
8284286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.