Isărescu, despre conflictul Rusia-Ucraina: România nu este expusă la riscuri economice semnificative

Postat la 24 aprilie 2014 31 afişări

Cu exporturi limitate către Rusia şi Ucraina, o dependenţă relativ redusă de gazele ruseşti şi fără legături directe între sectorul bancar românesc şi instituţiile financiare din cele două ţări, România nu este expusă la riscuri semnificative în contextul conflictului geopolitic recent.

Isărescu, despre conflictul Rusia-Ucraina: România nu este expusă la riscuri economice semnificative

 Eventuale restricţii economice sau perturbarea schimburilor comerciale ar putea afecta exporturile României sau aprovizionarea cu gaze, însă riscurile generate de tensiunile Rusia-Ucraina în ceea ce priveşte România "par gestionabile", potrivit prezentării "Romania: Recent Macroeconomic & Banking System Developments" a guvernatorului BNR Mugur Isărescu, susţinută săptămâna trecută la întâlnirea grupului Ambasadorilor ţărilor asiatice la invitaţia ambasadorului Malaeziei, Dato'Nik Mustafa Kamal Nik Ahmad.

Exporturile României către Rusia şi Ucraina reprezintă numai 4,7% din exporturile totale, astfel că o scădere de 10% a acestor schimburi ar reduce cu 0,16 puncte procentuale rata de creştere a Produsului Intern Brut, se spune în prezentare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-despre-conflictul-rusia-ucraina-romania-nu-este-expusa-la-riscuri-economice-semnificative-12517931
12517931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.