Isărescu: Cifrele n-arată că sistemul bancar din România este cel mai profitabil

Postat la 11 februarie 2019 151 afişări

În ceea ce prevede profiturile băncilor din România, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a susţinut, luni, că nu sunt atât de mari pe cât sunt prezentate în public şi nici mai mari decât în restul ţărilor din Europa.

Isărescu: Cifrele n-arată că sistemul bancar din România este cel mai profitabil

„Aceeaşi făptură (Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului - n.red.) s-a dus acolo şi vede ceva care îi place. Acum zice de 2015. După patru - cinci ani de pierdere, sistemul bancar românesc a avut un profit. N-a fost nici pe departe exagerat, dacă îl iei într-un lanţ. Nu te apuci să iei exact ce vrei să spui numai ca să scoţi ochii şi să influenţezi populaţia. Cifrele n-arată că sistemul bancar din România este cel mai profitabil. Ce am auzit acum câteva zile că est ede şase - şapte ori mai profitabil: măi, chiar aşa se discută în public, în societatea românească? Am fost în 2015 cu profitabilitate mai mare, dar acum suntem locul 6, 7, 12, nu spun de anii anteriori, când băncile au fost pe pierdere”, a explicat Mugur Isărescu, luni, cu ocazia prezentării „Raportului asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019.

În plus, Guvernatorul a adăugat că Ordonanţa nr. 114/2018 a creat mai multe probleme în economie, nu doar pentru bănci.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mugur isarescu,
romania,
sistem bancar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.