Irineu Darău: Alegerile interne USRPLUS sunt viciate

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 septembrie 2021 64 afişări

Alegerile interne USRPLUS sunt viciate, din incompetenţă sau din lipsa voinţei de a asigura un tratament echitabil tuturor candidaţilor şi de a gestiona corect masa alegătorilor din partid, spune senatorul de Braşov Irineu Darău.

Irineu Darău: Alegerile interne USRPLUS sunt viciate

„Trag de mult un semnal de alarmă privind managementul partidului şi organizarea votului, iar realitatea arată că demersul meu este fundamentat. Numărul persoanelor care nu ar fi trebuit, conform regulamentului, să poată vota, dar care nu au avut nicio piedică în a vota, este de ordinul miilor – şi nu vorbim despre puţine mii. Este pe deplin responsabilitatea conducerii actuale. Semnalele noastre ne arată că doar în Iaşi, de exemplu, vorbim de peste 1.000 de persoane fără drept de vot, care deşi nu au avut drept de vot au votat la alegerile interne. De asemenea, primim semnale de la alţi oameni din toată ţara. Întreaga organizare denotă fie incompetenţă, aspect suficient de grav în sine, fie lipsa voinţei de a avea un cadru electoral corect, lucru mult mai grav, ceea ce trece în sfera aspectelor sancţionabile legal”, declară Irineu Darău, candidat la preşedinţia partidului.

Potrivit acestuia, condiţiile necesare pentru ca un membru USRPLUS să fie eligibil pentru participarea la procesul electoral includ plata cotizaţiei de membru la nivelul lunii aprilie 2021 şi starea de membru activ, nu suspendat.

Conducerea partidului, Secretariatul General şi Comisia Electorală au responsabilitatea şi datoria morală de a asigura un proces electoral corect.

„Vorbim despre alegeri libere, cu un electorat foarte uşor cuantificabil. Trebuie doar o verificare a statutului şi a regulamentelor, o gestiune corectă a bazelor de date cu membrii partidului şi o contabilitate de încredere, în cele din urmă. Nu glumim cu un proces care ne determină următorii ani ca formaţiune politică şi nimeni nu trebuie să îşi permită fraudarea acestor alegeri. Lucrurile au nevoie de clarificări urgente, iar alegerile trebuie să se desfăşoare doar cu garanţia corectitudinii procesului electoral. Orice vot exprimat în ciuda inexistenţei dreptului la vot poate duce la compromiterea şi legitimitatea întregului proces.”, adaugă Irineu Darău.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte USR-PLUS s-au amânat pentru joi, deoarece marţi au votat şi cei care nu aveau drept, potrivit unei decizii a Biroului Naţional al formaţiunii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
irineu darău,
usrplus,
alegeri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.