Ion Iliescu şi Petre Roman scapă de sechestru în Dosarul Mineriadei

Postat la 17 mai 2018 45 afişări

Magistraţii ÎCCJ au respins cererea formulată de Asociaţia 21 Decembrie 1918, în dosarul Mineriadei, de dispunere a sechestrului asiguratoriu pe averile lui Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican, Virgil Măgureanu şi alţii, decizia instanţei fiind definitivă.

Ion Iliescu şi Petre Roman scapă de sechestru în Dosarul Mineriadei

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de petenta Asociaţia 21 Decembrie 1918, prin reprezentant legal preşedinte Teodor Mărieş, având ca obiect luarea măsurilor asiguratorii. În baza art.275 alin.2 din Codul de procedură penală, obligă petenta Asociaţia 21 Decembrie 1918 la plata sumei de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art.272 din Codul procedură penală, dispune plata a câte 130 lei, reprezentând onorarii avocaţi desemnaţi din oficiu, sume de bani care, potrivit art.275 alin.6 din Codul de procedură penală, rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuta instanţei.

Instanţa a decis şi respinderea unei cereri de sesizare a CCR.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat, în iunie 2017, cercetările în dosarul „Mineriada din 13 – 15 iunie 1990” şi au dispus trimiterea în judecată a cauzei, 14 persoane, printre care Ion Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu fiind judecate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.