Iohannis retrimite în Parlament Legea privind numirea şi demiterea conducerii ANCOM

Postat la 03 mai 2018 81 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, către Parlament, pentru reexaminare, Legea privind înfiinţarea şi organizarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în scopul revizuirii de către Legislativ a procedurii de numire şi revocare a şefiei ANCOM.

Iohannis retrimite în Parlament Legea privind numirea şi demiterea conducerii ANCOM

Şeful statului susţine că modificările aduse Legii conţin în continuare dispoziţii care creează incertitudine în aplicarea acesteia, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

"La data de 27 decembrie 2017, Parlamentul a transmis Preşedintelui României, spre promulgare, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2017 care are în vedere intervenţii legislative privind procedura de numire şi de demitere a conducerii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Această lege a făcut obiectul controlului de constituţionalitate, Curtea Constituţională stabilind prin Decizia nr. 64/14 februarie 2018 că dispoziţiile acesteia sunt constituţionale faţă de criticile formulate prin raportare la art. 75, art. 115 alin. (4) precum şi ale art.148 alin.(2) şi alin.(4) din Constituţie. Având în vedere decizia Curţii Constituţionale sus-menţionată şi distinct de criticile de neconstituţionalitate prezentate în obiecţia asupra căreia Curtea Constituţională s-a pronunţat, considerăm că legea menţionată cuprinde în continuare unele dispoziţii de natură să genereze incertitudine în aplicare prin dificultăţile pe care le creează în privinţa asigurării continuităţii, stabilităţii şi independenţei funcţionării ANCOM, motiv pentru care se impune reexaminarea de către Parlament", potrivit sursei citate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.