Iohannis: Procurorul General să fie membru CSAT. CSM, ICCJ şi Parchetul să aibă iniţiativă legislativă

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 06 ianuarie 2015 194 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la şedinţa CSM, că Procurorul General al României ar trebui să fie membru al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) iar CSM-ul, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei şi Parchetul General să aibă drept de iniţiativă legislativă.

”Între membrii CSAT ar trebui să se regăsească şi Procurorul General”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, precizând că acest lucru ar putea să fie făcut în perspectiva consolidării sistemului judiciar.

În plus, Iohannis a precizat că CSM, Înalta Curte de Justiţiei şi Casaţie şi Parchetul General ar trebui să aibă drept de iniţiativă legislativă, pentru că reprezintă instituţii de aplicare a legii şi guvernare a Constituţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
CSAT,
PROCUROR GENERAL
/actualitate/iohannis-procurorul-general-sa-fie-membru-csat-csm-iccj-si-parchetul-sa-aiba-initiativa-legislativa-13749921
13749921
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.