Iohannis: MCV e un instrument care şi-a dovedit utilitatea, trebuie să ajungă la finalizare

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 08 mai 2015 43 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este un instrument care şi-a dovedit utilitatea şi care trebuie să ajungă la finalizare, precizând că acest lucru nu se va întâmpla de azi pe mâine, ci în câţiva ani.

”MCV-ul este un instrument care şi-a dovedit utilitatea dar care, aşa cum am discutat şi cu reprezentanţii Comisiei Europene şi cu reprezentanţii Consiliului European, trebuie să ajungă în faza de finalizare”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută la Aeroportul Otopeni.

El a precizat că, recent, reprezentanţi ai Comisiei Europene au constatat că România a ajuns în ultima fază de MCV, faza numită de phase-out, nu de azi pe mâine, ci în câţiva ani”.

”Noi credem că este realist ceea ce a propus preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, că acest mecanism să se finalizeze până la finalul mandatului acestei Comisii”, a mai spus Klaus Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
MCV,
/actualitate/iohannis-mcv-e-un-instrument-care-si-a-dovedit-utilitatea-trebuie-sa-ajunga-la-finalizare-14229542
14229542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.