Iohannis, întâlnire cu ExxonMobil şi OMV Petrom. Stabilitatea legislativă, subliniată în discuţii

Autor: Departamentul Politic Postat la 02 septembrie 2015 73 afişări

Preşedintele Iohannis a avut, miercuri, o întrevedere cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom, aceştia din urmă subliniind în discuţii importanţa stabilităţii şi predictibilităţii în plan fiscal şi legislativ, astfel încât investiţiile să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu şi lung

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanţii ExxonMobil şi OMV Petrom, în contextul asocierii dintre cele două companii în legătură cu explorarea şi exploatarea resurselor de ţiţei şi gaze naturale din Marea Neagră.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele economice şi de investiţii ale asocierii ExxonMobil - OMV Petrom, precum şi provocările comerciale pe termen mediu şi lung ale acestui proiect, menţionează sursa citată.

"Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat potenţialul major al României în domeniul resurselor energetice, precum şi interesul ţării noastre de a-şi valorifica, în mod sustenabil şi competitiv, avantajele de care dispune în domeniul energetic", se mai arată în comunicat.

"Reprezentanţii celor două companii au subliniat importanţa stabilităţii şi predictibilităţii în plan fiscal şi legislativ, astfel încât investiţiile majore, care au fost şi vor fi efectuate în continuare în spaţiile maritime ale României, să beneficieze de o perspectivă clară pe termen mediu şi lung", menţionează Administraţia Prezidenţială.

În acelaşi timp, au fost menţionate beneficiile mutuale ale explorării şi exploatării resurselor din zona Mării Negre, cu precădere în contextul geopolitic şi economic actual, conform sursei citate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
EXXONMOBIL,
OMV PETROM
/actualitate/iohannis-intalnire-cu-exxonmobil-si-omv-petrom-stabilitatea-legislativa-subliniata-in-discutii-14697588
14697588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.