Iohannis i-a prezentat ministrului de Externe norvegian priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

Postat la 03 decembrie 2018 85 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis i-a prezentat, luni, la Palatul Cotroceni, ministrului Afacerilor Externe al Norvegiei, Ine Marie Eriksen Søreide, priorităţile pe care le va avea România în perioada în care va deţine Preşedinţia Consiliului UE, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Iohannis i-a prezentat ministrului de Externe norvegian priorităţile Preşedinţiei Consiliului UE

"Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat satisfacţia cu privire la stadiul şi dinamica cooperării bilaterale, Regatul Norvegiei fiind un partener important al României în cadrul Spaţiului Economic European (SEE). Cei doi înalţi oficiali au salutat perspectiva consolidării dialogului politic la nivel înalt pe durata exercitării de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, ţinând cont de faptul că Norvegia, în calitate de stat al Spaţiului Economic European, are în vedere ralierea optimă la o serie de formate de cooperare ale UE", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

În cadrul întrevederii, şeful statului i-a prezentat oficialului străin priorităţile României pe durata Preşedinţiei Consiliului UE, precunm şi principalele provocări ale acestui mandat. Iohannis a discutat cu ministrul norvegian de Externe şi despre importanţa pe care o va avea Summitul din 9 mai 2019 de la Sibiu pentru viitorul proiectului european.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.