Iohannis: Guvernul să-i tragă la răspundere pe cei care au organizat alegerile în diaspora

Autor: Florentina Mardale Postat la 17 noiembrie 2014 58 afişări

Klaus Iohannis a declarat, luni, că Guvernul trebuie să analizeze organizarea alegerilor prezidenţiale în diaspora şi să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe care cei responsabili, adăugând că "cineva trebuie să suporte consecinţele".

"Cineva trebuie să suporte consecinţele votului catastrofal organizat în diaspora. Guvernul va trebui să analizeze această chestiune şi să-i tragă la răspundere şi să-i demită pe cei care s-au ocupat de alegerile din diaspora", a spus Iohannis.

El a adăugat că "cei vinovaţi trebuie să răspundă cu funcţia".

Iohannis a mai spus că nu vrea să se mai repete vreodată ce s-a întâmplat la votul în diaspora, unde "mii de români nu au putut să îşi exprime dreptul la vot".

"Este inadmisibil, aşa ceva trebuie prevenit urgent", a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că îl roagă pe preşedintele Traian Băsescu să analizeze situaţia votului în străinătate şi să recheme de la post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de votare.

"Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme de pe post pe toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

"Consider că este un gest minimal să fie retraşi ambasadorii şi consulii acolo unde românii au fost umiliţi", a adăugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOAHNNIS,
ALEGERI,
/actualitate/iohannis-guvernul-sa-i-traga-la-raspundere-pe-cei-care-au-organizat-alegerile-in-diaspora-13577360
13577360
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.