Iohannis, după revocarea lui Kovesi: Cine se bucură că lupta anticorupţie încetează, nici vorbă

Postat la 11 iulie 2018 64 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în prima sa ieşire publică după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, că personal a apreciat activitatea acesteia şi a corpului de procurori de la DNA, iar lupta anticorupţie nu va înceta, dar este primul care trebuie să respecte statul de drept.

Iohannis, după revocarea lui Kovesi: Cine se bucură că lupta anticorupţie încetează, nici vorbă

"Cred că vă aminţiţi, sper să vă aminţiti şi îmi place să o spun cu voce tare: Eu respect statul de drept, Constituţia, nu le spun ca slogan. Eu îmi doresc o întărire a statului de drept. Calea românească trebuie să fie calea României consolidate, este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Atunci e evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, deciziile CCR, drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opţiune să nu respect Constituţia. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Bruxelles, înainte de summitul NATO.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.