Iohannis, despre şansa la viaţă negată unui tânăr care avea nevoie de transplant: Mă voi documenta

Autor: Laura Buciu Postat la 17 noiembrie 2020 178 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, despre tânărul care a murit în aşteptarea unui transplant pulmonar că este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate. Pentru că bărbatul putea merge în străinătate, Iohannis a spus că „se va documenta”.

Iohannis, despre şansa la viaţă negată unui tânăr care avea nevoie de transplant: Mă voi documenta

Întrebat despre tânărul care a murit în aşteptarea unui transplant pulmonar, Iohannis a spus că îi pare rău pentru acesta şi că în România este nevoie de o reformă profundă.â

„Evident o situaţie emoţională trage că îmi pare rău pentru acest tânăr. Tocmai de aceea este nevoie de o reformă profundă a sistemului de sănătate. Ambiţia mea nu este să avem un sistem care îi transportă pe tinerii români bolnavi în străinătate ca să fie trataţi acolo, ambiţia mea este să avem un sistem de sănătate care îi tratează pe tinerii români bolnavi foarte bine aici, la noi în ţară. Sistemul să fie atât de performant încât şi medicii care au preferat să plece în altă parte să profeseze să se întoarcă şi să profeseze în România”, a spus Klaus Iohannis.

Întrebat, în continuare, de ce i s-a refuzat dreptul la viaţă, câtă vreme autorităţile din Sănătate ar fi putut face demersuri pentru ca acestui tânăr să i se facă transplantul în ţară, Iohannis a răspuns sec: „Mă voi documenta în această speţă”.

Ionuţ Anghel, tânărul de 35 de ani, din Focşani, care aştepta un transplant de plămâni, a murit pentru că România încă nu a încheiat o convenţie cu o clinică din străinătate, unde ar fi putut avea loc intervenţia salvatoare. Toţi miniştrii Sănătăţii şi Agenţia Naţională de Transplant i-au promis târnărului ajutor, însă acesta nu a mai venit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
transplant,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.