Iohannis: Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii privind Schengen

Autor: Corespondenţă De La Trimisul Mediafax La Berlin Postat la 26 februarie 2015 175 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în cadrul declaraţiei comune susţinută la Berlin, cu Cancelarul Angela Merkel, că România contează pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea obiectivului aderării la spaţiul Schengen.

Preşedintele Iohannis a declarat că, în cadrul discuţiei cu Cancelarul Angela Merkel, a fost abordat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

”Contăm pe sprijinul Germaniei pentru identificarea unei soluţii care să permită avansarea spre realizarea acestui obiectiv”, a precizat Iohannis.

Şeful statului a menţionat că există argumente convingătoare pentru eliminarea ultimelor rezerve, privind aderarea României la spaţiul Schengen, dând ca exemplu ultimul Raport MCV al Comisiei Europene şi contribuţia demonstrată a României de asigurare a securităţii în regiune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
SCHENGEN,
/actualitate/iohannis-contam-pe-sprijinul-germaniei-pentru-identificarea-unei-solutii-privind-schengen-13899169
13899169
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.