Investiţiile în economie au crescut în primul semestru cu 7,2%

Autor: Marius Oncu Postat la 03 septembrie 2015 96 afişări

Investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut în primul semestru cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26,87 miliarde lei, a anunţat, joi, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut cu 9,3%, utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 7%, în timp ce alte cheltuieli au scăzut cu 0,1%.

"Comparativ cu primul semestru din 2014, în primul semestru din 2015 se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în lucrări de construcţii noi cu 0,3 puncte procentuale. Ponderea investiţiilor nete în alte cheltuieli şi utilaje (inclusiv mijloace de transport) a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, respectiv cu 0,1 puncte procentuale", potrivit INS.

În trimestrul al doilea, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 6,7% faţă de acelaşi interval de anul trecut, la 15,01 miliarde lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INVESTIŢII,
INS,
/actualitate/investitiile-in-economie-au-crescut-in-primul-semestru-cu-7-2-14698707
14698707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.