Investiţii de 135.000 euro finalizate la Proiect Mozaic

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 27 noiembrie 2014 81 afişări

Proiect Mozaic, o întreprindere socială iniţiată cu fonduri europene în 2012 de către Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, a finalizat, de la iniţierea sa, investiţi de peste 135.000 euro în dezvoltarea fabricii de mozaic ceramic din Popeşti-Leordeni.

Investiţii de 135.000 euro finalizate la Proiect Mozaic

Fondurile au provenit din surse europene (90.000 euro) şi  surse private (45.000 euro) şi au fost direcţionate către achiziţionarea de echipamente de ultimă generaţie şi amenajarea spaţiilor de lucru. Investiţiile din acest an se ridică la circa 35.000 euro în vederea îmbunătăţirii procesului de producţie şi de marketing. “Am reuşit să dezvoltăm prima întreprindere socială din ţara noastră care realizează mozaic ceramic, în ciuda trendului general negativ al pieţei construcţiilor. Ne-am propus să acoperim o nişă de piaţă cu aceste produse customizate pentru fiecare client şi, în acelaşi timp, să oferim locuri de muncă tinerilor cu probleme de integrare socială. Suntem mulţumiţi că, în tot acest context economic, nu foarte favorabil, am reuşit să producem până acum peste 10.500 mp de mozaic. Ceea ce este cel mai îmbucurător pentru noi este faptul că economia socială a devenit un concept care prinde un contur consistent în România”, Simona Carobene, administrator al Proiect Mozaic. 

Produsele de la Proiect Mozaic pot fi achiziţionate de la distribuitori sau comandate direct la fabrică, iar pentru mai multe detalii se poate consulta şi pagina web www.fabricademozaic.ro. “Clienţii noştri beneficiază şi de consiliere artistică, având în vedere că produsele sunt customizate 100%. Cele mai multe comenzi sunt combinaţii de culori, motive tradiţionale româneşti sau personaje din desene animate. Am primit şi cereri mai bizare, cum ar fi un mozaic realizat în culori foarte strălucitoare”, precizează Simona Carobene.

Fabrica de mozaic este configurată pentru o capacitate de producţie între 1800 şi 2200 mp pe lună, în funcţie de complexitatea modelelor. “Ne propunem pentru 2015 să ajungem la producţie medie lunară de 1200 mp de mozaic”, menţionează Simona Carobene.

Pe baza experienţei cu fabrica de mozaic, Fundaţia Dezoltarea Popoarelor implementează un nou proiect de economie socială prin dezvoltarea a încă trei întreprinderi de acest tip în Arad, Cluj şi Dâmboviţa. Astfel, la Arad se va construi o fabrică de pavele, iar la Cluj şi Cojasca (Dâmboviţa) două firme vor demara activitatea în domeniul serviciilor de curăţenie. Proiectul poartă numele ”SuccES Întreprinderi sustenabile pentru incluziune” şi se desfăşoară începând cu luna octombrie a acestui an, pe parcursul a 12 luni. Valoarea totală a bugetului este de peste 2,4 milioane de lei şi este cofinanţat  din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. POSDRU/168/6.1/S/146329.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect,
finalizare,
fabrica,
fundatie,
Proiect Mozaic
/actualitate/investitii-de-135-000-euro-finalizate-la-proiect-mozaic-13656957
13656957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.