Investiţie de peste 20 mil. dolari în parcuri solare

Autor: Florentina Dragu Postat la 23 noiembrie 2014 171 afişări

Power Clouds, un proiect dezvoltat de compania cu acelaşi nume pentru înfiinţarea unei reţele internaţionale de parcuri solare, a investit peste 20 de milioane de dolari în cinci parcuri fotovoltaice în România, potrivit directorului general al companiei, Roberto Forlani.

Investiţie de peste 20 mil. dolari în parcuri solare

Cele cinci parcuri solare, amplasate în localităţile Scorniceşti (Olt) şi Nucet (Dâmboviţa), au o putere instalată de 1,2 MW fiecare, putând să asigure o producţie anuală totală de peste 8.500 MWh.

"Ne-am întors recent din România, unde peste 20 de milioane de dolari au fost investiţi în mai puţin de un an pentru crearea unei reţele de cinci parcuri solare mari", a delarat Forlani într-un interviu pentru Business Review Europe.

Power Clouds este o iniţiativă prin care compania-mamă construieşte parcuri fotovoltaice în diferite ţări, pe care le închiriază apoi de la proprietari pentru o perioadă de 20 de ani. Participanţii la proiect primesc o chirie lunară negociată prin contract cu Power Clouds, iar electricitatea produsă de parcurile solare este folosită pentru alimentarea sistemelor energetice naţionale.

Reţeaua actuală a Power Clouds include 15 parcuri fotovoltaice cu o valoare totală de 60 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/investitie-de-peste-20-mil-dolari-in-parcuri-solare-13624054
13624054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.