Inventatorul Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viaţă în cazul uciderii jurnalistei suedeze Kim Wall

Postat la 26 aprilie 2018 138 afişări

Inventatorul danez Peter Madsen a fost condamnat la închisoare pe viaţă, miercuri, de un tribunal de la Copenhaga, fiind găsit vinovat pentru uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall, relatează site-ul postului BBC.

Inventatorul Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viaţă în cazul uciderii jurnalistei suedeze Kim Wall

Procurorii consideră că Madsen plănuia să o ucidă pe Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, prin sufocare.

Membrele ei au fost găsite la 21 august 2017, la 11 zile după ce Madsen i-a acordat un interviu pe submarinul său.

Anchetatorii susţin că de trupul fără viaţă era legată o bucată de metal, folosită, probabil, pentru ca acesta să se scufunde.

Jurnalista Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost văzută pentru ultima dată pe 10 august când a plecat într-o excursie cu submarinul Nautilus, al inventatorului danez Peter Madsen, pentru a scrie apoi un reportaj.

Dacă în primele informaţii oferite poliţiştilor, Madsen a susţinut că a dus-o pe jurnalistă în siguranţă la mal şi a lăsat-o acolo, în cele din urmă acesta a recunoscut că a „îngropat-o” pe Kim Wall în mare, după ce aceasta a suferit un accident la bordul submarinului. Totuşi, bărbatul spune că nu el a omorât-o.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.