Între prioritaţile ANCOM din 2019: licitaţia 5G şi legislaţia secundară din servicii poştale

Autor: Alina Botezatu Postat la 08 decembrie 2018 44 afişări

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat, vineri, spre consultare publică, „Planul său de acţiuni pentru anul 2019”, iar propunerile pot fi transmise până la începutul anului viitor.

„Anul 2019 va reprezenta o nouă provocare pentru ANCOM, principalul proiect fiind organizarea licitaţiei 5G. Totodată, avem în plan transpunerea la nivel naţional a prevederilor legislative de la nivel european, respectiv noul Cod European al Comunicaţiilor Electronice şi Regulamentul European privind serviciile de livrare transfrontalieră de colete. Pentru că toate aceste schimbări vor avea efecte semnificative asupra arhitecturii pieţei de comunicaţii, în general, şi a obiceiurilor de consum ale utilizatorilor, în special, ne-am planificat ca, în acest an, să punem un accent deosebit pe partea de informare şi educare a acestora”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.