Întorsătură de situaţie: Brexit ar putea fi întârziat până în 2021

Postat la 25 februarie 2019 114 afişări

Fenomenul Brexit ar putea fi întârziat până în anul 2021, potrivit declaraţiilor unor reprezentanţi ai Uniunii Europene, citaţi de publicaţia britanică The Guardian. Datorită conflictului dintre principalul susţinător Brexit, prim-ministrul britanic Theresa May şi cei din Camera Comunelor, Uniunea Europeană se pregăteşte să adopte o nouă dată pentru rezolvarea problemei, scrie The Guardian.

Întorsătură de situaţie: Brexit ar putea fi întârziat până în 2021

Afirmaţiile surselor celor de la The Guardian au venit înaintea anunţului Theresei May, care a spus astăzi că Brexit ar putea fi amânat cu două luni în vederea obţinerii unui acord, potrivit Mediafax.

 

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat joi că "nu este prea optimist" în privinţa şanselor aprobării unui acord de Brexit între Marea Britanie şi UE, avertizând că vor exista consecinţe economice şi sociale teribile dacă cele două părţi nu ajung la un acord.

 

Suplimentarea perioadei de tranziţie cu doi ani ar permite Regatului Unit şi Uniunii Europene să câştige mai mult timp pentru a-şi stabili viitoare relaţii dar şi pentru a rezolva problema justiţiei din Irlanda, mai notează The Guardian.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.