Institutul Cantacuzino a început pregătirea personalului pentru producţia de vaccin gripal

Postat la 24 iulie 2019 68 afişări

Institutul Cantacuzino a început pregătirea personalului pentru producţia de vaccin gripal, iar procesul de instruire continuă „până la atingerea nivelului de performanţă” şi va fi coordonat de specialiştii din cadrul instituţiei, informează MApN.

Institutul Cantacuzino a început pregătirea personalului pentru producţia de vaccin gripal

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino", aflat în subordinea Ministerului Apărării Naţionale, a demarat procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate pentru producerea vaccinului gripal.

„O echipă formată din operatori recent integraţi în colectivul Institutului Cantacuzino efectuează, în scop de învăţare a procedurilor şi etapelor de producţie, primele teste pe substrat biologic, în vederea realizării loturilor experimentale, necomerciale, de vaccin gripal. Procesul de instruire va avea caracter continuu, până la atingerea nivelului de performanţă necesar, şi va fi coordonat de specialişti ai institutului. Astfel, operatorii din cadrul echipei se vor perfecţiona la standardele naţionale şi europene în domeniu, cu respectarea normelor de siguranţă şi calitate care trebuie îndeplinite pentru realizarea acestui produs biologic de mare importanţă pentru

sănătatea publică”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.