Instant Space primeşte o investiţie early-stage pentru a construi o platformă de rezervări pentru spaţii de evenimente

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 iulie 2020 67 afişări

Startup-ul Instant Space a primit finanţare printr-o rundă de investiţii condusă de Early Game Ventures la care au participat Sparking Capital şi un business angel.

Instant Space primeşte o investiţie early-stage pentru a construi o platformă de rezervări pentru spaţii de evenimente

Startup-ul Instant Space a primit finanţare printr-o rundă de investiţii condusă de Early Game Ventures la care au participat Sparking Capital şi un business angel.

Asistenţa juridică a tranzacţiei a fost asigurată de casa de avocatură DLA Piper.

Instant Space va folosi fondurile pentru a construi şi testa o platformă tehnologică prin care hotelurile să pună la dispoziţia clienţilor sălile, facilităţile şi serviciile dedicate evenimentelor, aşa cum fac în prezent platforme precum booking.com sau Expedia pentru camerele de cazare.

„Turismul şi industria de evenimente au fost puternic afectate de pandemie şi de efectele economice negative ale acesteia. Dar tocmai aceste circumstanţe neprielnice deschid noi oportunităţi pentru startup-urile tehnologice precum InstantSpace, care vor remodela turismul şi alte industrii obligate să se adapteze rapid”, a declarat Alex Stănescu, Founder şi CEO al Instant Space.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanţat cu prioritate prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanţat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

„România are nevoie de API-uri (Application Programming Interface), adică de surse de date structurate; acestea sunt vitale pentru digitalizarea industriilor şi reprezintă coloana vertebrală pe care se vor sprijini alte startup-uri, alte servicii şi alte produse. InstantSpace construieşte un astfel de API pentru industriile de turism şi de evenimente, iar noi vedem valoarea viitoare a unui astfel de efort”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al EGV.

Sparking Capital este un fond de investiţii cu capital de risc care finanţează startup-uri in etape timpurii ale existenţei lor in industrii precum consumer internet, marketing-tech, fin-tech, supply-chain tech, property-tech, travel-tech, economie circulară.

“Investim într-o echipă foarte experimentată care dezvoltă o platformă digitală inovatoare ce va schimba, prin intermediul tehnologiei, modul tradiţional în care se planifică evenimentele, făcând astfel procesul mai transparent, mai rapid şi mai puţin costisitor”, a declarat Vlad Panait, Partener Sparking Capital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primire,
evenimente,
construire,
platforma

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.