Inspectoratele scolare dauneaza invatamantului, dar sunt eficiente politic

Postat la 13 februarie 2018 58 afişări

Zilele trecute, un parlamentar liberal a spus ca va pune in discutia forurilor de conducere a partidului o initiativa care vizeaza desfiintarea inspectoratelor scolare, "invadate de politruci, care ingroapa invatamantul".

Inspectoratele scolare dauneaza invatamantului, dar sunt eficiente politic

In ultima vizita pe care a facut-o Ludovic Orban la Zalau, acesta spunea ca Inspectoratele Scolare sunt ineficiente si ca suntem singura tara din Uniunea Europeana care mai are astfel de institutii. 

In toamna, deputatul USR de Mures, Lvinia Cosma (nascuta in Salaj), membra in Comisia pentru invatamant din Camera Deputatilor, spunea ca inspectoratele scolare sunt structuri birocratice, fara echivalent in Europa si ca ar fi nevoie de desfiintarea inspectoratelor scolare si de promovarea unor adevarati manageri educationali in locul directorilor de scoli numiti politic.

 

Invatamantul - pe mana 

oamenilor partidului

 

Daca ne gandim bine la statutul Inspectoratelor Scolare Judetene de altadata imi vine sa le dau dreptate celor trei parlamentari. 

In regimul trecut, cu bune si cu rele, ISJ-urile au servit exclusiv interesele scolii, au fost necesare, utile, compatibile cu un invatamant conform realitatilor vremii. Lumea scolii, din partea autoritatilor si societatii au beneficat de incredere si respect. Dar asta o fost odata. 

La ora actuala, lipsa de incredere si ineficienta inspectoratelor scolare se datoreaza politizarii si politicilor educationale gresite. Ani la rand, politizarea s-a derulat conform unui scenariu clasic pus la cale de liderii locali aflati la putere. S-a promovat in functia de inspector general personaje sterse, pe criteriul ca sunt oamenii partidului la putere, chiar rude sau sotii de parlamentari, in cazul nostru senator, ori de politruci locali, scrie graiulsalajului.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.