Înscrierea sau retragerea de la orele de religie se face prin cerere scrisă a părinţilor, a decis Camera Deputaţilor

Autor: Alina Novaceanu Postat la 01 aprilie 2015 41 afişări

Înscrierea şi reînscrierea elevilor la ora de religie vor fi posibile în baza unei cereri scrise a părinţilor sau a elevilor majori, aceeaşi procedură fiind valabilă şi la schimbarea opţiunii ori retragerea de la curs, a decis, miercuri, Camera Deputaţilor, printr-un proiect de lege.

Proiectul, care modifică Legea educaţiei naţionale în acord cu decizia recentă a Curţii Constituţionale pe această temă, a fost votat cu 213 voturi pentru, unul împotrivă şi 5 abţineri.

Proiectul prevede că înscrierea sau reînscrierea elevului la obiectul religie se face prin cerere scrisă, iar schimbarea opţiunii sau retragerea se face tot prin cerere scrisă.

Curtea Constituţională (CC) a decis, în 12 noiembrie 2014, că articolul 18, alineatul 2, teza I din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de religie este neconstituţional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEPUTAŢI,
RELIGIE,
/actualitate/inscrierea-sau-retragerea-de-la-orele-de-religie-se-face-prin-cerere-scrisa-a-parintilor-a-decis-camera-deputatilor-14101973
14101973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.