INS: Înnoptările turiştilor au crescut cu 7,3% în primul semestru din acest an

Postat la 03 august 2017 46 afişări

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada ianuarie-iunie 2017 au însumat 10,1 milioane, în creştere cu 7,3% faţă de cele din perioada similară a anului 2016, arată datele comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

INS: Înnoptările turiştilor au crescut cu 7,3% în primul semestru din acest an

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 77,4%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 22,6%. În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,6% din total turişti străini), iar din aceştia 84% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în perioada ianuarie-iunie 2017 a fost de două zile la turiştii români şi 1,9 zile la turiştii străini.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.