INS: Comerţul cu ridicata a crescut în ianuarie cu 1,1%

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 13 martie 2015 41 afişări

Afacerile din comerţul cu ridicata, cu excepţia celui auto, au crescut în ianuarie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 1,1% ca serie brută şi cu 1,5% ca serie ajustată, cel mai mare avans fiind înregistrat de vânzările de maşini, echipamente şi furnituri, potrivit datelor INS.

Astfel, comerţul cu ridicata a altor maşini, echipamente şi furnituri a urcat cu 9% ca serie brută şi cu 12,1% ca serie ajustată, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În acelaşi timp, comerţul cu ridicata nespecializat s-a majorat cu 8,9% ca serie brută şi cu 11% ca serie ajustată, vânzările de produse agricole brute şi de animale vii cu 8,4% şi, respectiv, cu 2,5%, activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au avansat cu 3% brut şi cu 3,9% ajustat, iar comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului cu 1,1% brut şi cu 1,8% ajustat.

Scădere, atât ca serie brută, cât şi ajustată, a înregistrat comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-4,4% brut şi -2% ajustat).

În aceeaşi perioadă, comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut cu 0,3% ca serie brută, dar a crescut cu 0,9% ca serie ajustată, iar vânzările de echipamente informatice şi de telecomunicaţii au scăzut cu 0,1% ca serie brută şi au urcat cu 4,1% ca serie ajustată.

Comparativ cu decembrie, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a scăzut în ianuarie cu 19,1% ca serie brută, dar a crescut cu 2,2% ca serie ajustată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMERŢ CU RIDICATA,
STATISTICĂ,
/actualitate/ins-comertul-cu-ridicata-a-crescut-in-ianuarie-cu-1-1-13978940
13978940
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.