Înregistrări recente cu Ruxandra Donose, premiate de editorii publicaţiei britanice Gramophone

Autor: Dorina Călin Postat la 29 iulie 2014 31 afişări

Înregistrări recente cu mezzosopranele Ruxandra Donose şi Joyce DiDonato au fost recompensate cu prestigiosul premiu Editor's Choice, în ediţia din luna august a revistei britanice Gramophone.

Ambele înregistrări muzicale au primit recenzii excelente, se arată pe site-ul intermusica.co.uk.

Joyce DiDonato interpretează rolul titular pe DVD-ul cu producţia "Maria Stuarda" a Metropolitan Opera din New York, iar Ruxandra Donose cântă în spectacolul "Tamerlano", de George Frideric Handel, alături de ansamblul Il Pomo d'Oro.

"Cu un parcurs energic şi dramatic şi o minunată caracterizare din partea soliştilor. O lansare Handel excelentă ", scrie în ediţia din august a revistei Gramophone despre Ruxandra Donose.

"Mezzosoprana Ruxandra Donose flirtează cu răutate cu publicul şi colegii săi şi demonstrează o manipulare abilă a coloraturii", a scris şi publicaţia Opernnetz, în luna mai.

De asemenea, despre Joyce DiDonato, în numărul din august al prestigioasei reviste Gramophone este precizat: "Cei doi protagonişti surprind extraordinar toată drama şi pasiunea operei; DiDonato este magnifică şi emoţionantă".

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose are o carieră deosebită, parcursul său artistic cuprinzând concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante edificii ale vieţii muzicale printre care: Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House "Covent Garden", Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Naţională Finlandeză, Teatrul "La Fenice" din Veneţia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

A fost solistă a operelor din Basel (1991 - 1992) şi Viena (1992 - 1998), iar printre dirijorii cu care a avut prilejul să colaboreze se numără Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Placido Domingo, Bertrand de Billy, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski şi Alberto Zedda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUXANDRA DONOSE,
GRAMOPHONE,
PREMII
/actualitate/inregistrari-recente-cu-ruxandra-donose-premiate-de-editorii-publicatiei-britanice-gramophone-12997483
12997483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.