ING lansează primul credit de nevoi personale instant pentru care nu eşti nevoit să mergi la bancă

Postat la 13 septembrie 2017 1240 afişări

ING România a lansat opţiunea de a obţine credit de nevoi personale instant prin intermediul platformei de mobile banking HomeăBank. Procesul online durează 15 minute, iar banii sunt transferaţi în contul curent.

ING lansează primul credit de nevoi personale instant pentru care nu eşti nevoit să mergi la bancă

Produsul este valabil momentan doar pentru clienţii ING dar Daniel Llano Manibardo, directorul segmentului de Retail Ing România, spune că va fi disponibil în curând şi pentru persoanele care nu sunt clienţi ING.

Termenii de obţinere a creditului sunt exact aceiaşi ca şi în cazul accesării unui credit la ghişeul unei agenţii, vârsta minimă fiind 18 ani, vechimea în muncă minim un an, veniturile stabile raportate la ANAF de minim 1.000 de lei, iar suma maximă care poate fi împrumutată este de 90.000 de lei.

Procedura a devenit posibilă datorită unui protocol de lucru pe care ING îl are cu ANAF şi cu InfoCERT SPA Italy, aceasta din urmă fiind o autoritate de certificare la nivel european, care se va ocupa cu certificarea semnăturii digitale a clientului pentru a semna cu aceasta contractul de creditare în interiorul platformei.

Costurile de acordare a împrumuturilor de nevoi personale instant online sunt aceleaşi ca şi în cazul celor contractate la sediile ING. Pentru a obţine un credit de nevoi personale la ING, online sau în sediu, clientul trebuie să achite o taxă de analiză de 200 de lei, iar dobânda anuală aferentă creditului variază între 8,25% şi 11,95%. Aceasta este determinată de veniturile clientului încasate în contul său ING, de alegerea asigurării şi de valoarea împrumutului. Pentru obţinerea semnăturii electronice calificate, ING nu percepe costuri suplimentare.

Penetrarea banking-ului online a obţinut o rată incredibilă de creştere, mai ales de pe dispozitivele mobile – de exemplu, numărul de accesări ale conturilor de internet banking de pe smartphone a crescut cu 214%, de la 40,6 milioane de autentificări, la 87 de milioane, în intervalul 2015 – 2016. Numărul de tranzacţii realizate de pe mobil, în aceeaşi perioadă, a crescut cu 207%, de la 6 milioane de tranzacţii, la 12,7 milioane.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.