ING Asigurări de Viaţă şi reţeaua privată de sănătate Regina Maria lansează o nouă asigurare de sănătate de grup

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 septembrie 2014 686 afişări

Asigurarea de sănătate de grup se adresează angajatorilor clienţi ai  reţelei private de sănătate Regina Maria şi completează gama de servicii incluse în abonamentul medical.

Astfel, în timp ce abonamentul acoperă costul serviciilor medicale efectuate în regim ambulator, asigurarea de sănătate de grup de la ING Asigurări de Viaţă acoperă costurile pentru intervenţii chirurgicale (care necesită minimum 24 de ore de spitalizare) şi spitalizarea aferentă, efectuate in spitalele reţelei din Bucureşti (Euroclinic şi Băneasa) şi Braşov.

Noul produs presupune decontarea directă a preţului standard aferent intervenţiilor chirurgicale între ING Asigurări de Viaţă şi Regina Maria, fără a implica angajatorul sau persoana asigurată, şi beneficiază de deductibilităţile fiscale legale (250 euro/ asigurat/ an).

„Noua asigurare din portofoliul ING Asigurări de Viaţă permite angajatorilor care deţin deja abonamente medicale de grup în cadrul Reţelei private de sănătate Regina Maria să extindă pachetul de beneficii extra-salariale printr-o soluţie foarte motivantă pentru salariaţii lor şi eficientă din punctul de vedere al costurilor”, a declarat Marius Popescu, director general, ING Asigurări de Viaţă. El face referire la Studiul MEDIBUS 2013, realizat de MEDNET Marketing Research Center, care arată că accesul la serviciile medicale private se plasează în topul primelor cinci beneficii preferate de angajaţi. „Produsul pe care îl oferim se diferenţiază prin simplitatea procedurii de decontare. (...) ne extindem activitatea pe piaţa asigurărilor de sănătate, pe care ne dorim să o dezvoltăm ţinând cont de oportunităţile viitoare şi bazându-ne pe expertiza acumulată de-a lungul anilor într-o industrie cu impact pozitiv asupra calităţii vieţii clienţilor noştri”, adaugă Marius Popescu.

„Am creat şi lansat împreună un produs care este complementar abonamentelor medicale şi acoperă serviciile medicale oferite de Reţea în spitalele noastre: Spitalul Băneasa dedicat sănătăţii mamei şi copilului, Spitalul Euroclinic de chirurgie video-asistată minim-invazivă şi Spitalul Braşov din cadrul Campusului Medical Braşov”, a declarat Fady Chreih, director executiv, Regina Maria.

Asigurarea de sanătate de grup poate acoperi preţul standard a peste 250 dintre cele mai relevante intervenţii chirurgicale şi spitalizarea aferentă în limita unor sume asigurate cuprinse între 7.000 şi 30.000 lei per asigurat/ an, în contextul în care cel mai mare preţ standard al unei intervenţii chirurgicale este de 29.700 lei. Preţul standard include costuri precum cel aferent spitalizării, comisionul standard al medicului şi asistenţa medicală, costurile standard cu medicamentele şi materialele sanitare, intervenţia propriu zisă, consultul preanestezic şi anestezia. Totodată, pot fi acoperite examenul histopatologic, în limita a 600 de lei pe intervenţie, şi materiale de osteosinteză în limita a 1.000 lei pe intervenţie.

Asigurarea de sănătate de grup se încheie de către angajator pentru angajaţii săi, iar beneficiarii pot fi, pe lângă aceştia, şi co-asiguraţi (soţ/soţie/partener de viaţă/copii). Vârsta persoanelor care pot fi preluate în asigurare este cuprinsă între 16 şi 64 de ani în cazul angajaţilor şi respectiv, în cazul co-asiguraţilor copii, de 0-17 ani.

Conform studiul Confido 2014, realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă Sănătatea reprezintă principala grijă pentru români şi, în condiţiile în care sistemul public de sănătate este subfinanţat (cheltuielile publice cu sănătatea reprezentând jumătate din valoarea alocată în ţări precum Ungaria sau Polonia, potrivit statisticilor Eurostat), sistemul privat de sănătate se profilează ca o alternativă viabilă pentru pacienţi. Conform studiului Confido, 68% dintre respondenţi au încredere în spitalele private, iar 61,5% din respondenţii din Bucureşti şi 57,8% din provincie ar apela la serviciile unui spital privat în cazul în care ar avea nevoie de spitalizare*.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ing-asigurari-de-viata-si-reteaua-privata-de-sanatate-regina-maria-lanseaza-o-noua-asigurare-de-sanatate-de-grup-13233772
13233772
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.