Informare meteo de ploi şi vânt de joi dimineaţă până sâmbătă dimineaţă

Autor: Andreea Tobias Postat la 07 ianuarie 2021 58 afişări

ANM a emis o informare meteo de ploi şi vânt valabilă de joi, ora 10.00, până sâmbătă, ora 10.00. În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare va ploua mult şi vine frigul.

Informare meteo de ploi şi vânt de joi dimineaţă până sâmbătă dimineaţă

De joi, ora 10.00, până sâmbătă, ora 10.00, vor fi precipitaţii, joi (7 ianuarie) local în nord, centru şi nordest, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15...25 l/mp.

Vor predomina ploile, iar vineri (8 ianuarie) şi în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.

La munte, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60...80 km/h, spulberând zăpada, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40...50 km/h.

În următoarele zile şi pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariţie a intervalelor cu precipitaţii va fi ridicată, concomitent cu pătrunderea şi instalarea unei mase de aer rece.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
informare meteo,
ploi,
vânt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.