Industria IT, victimă colaterală a taxei pentru bănci. Ce trebuie să ştie it-iştii

Postat la 22 ianuarie 2019 139 afişări

Taxa pe activele bancare, introdusă pe neaşteptate la finele anului trecut de gu­vernul Dăncilă, a determinat băn­cile să blocheze proiectele de investiţii în IT pentru a-şi evalua bugetul pe 2019 în noile condiţii de piaţă, a declarat Alina Georgescu, country manager al compa­niei de consultanţă IDC Ro­mânia, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Industria IT, victimă colaterală a taxei pentru bănci. Ce trebuie să ştie it-iştii

„Zona care contribuie cel mai mult la consumul intern este cea guver­na­men­tală şi bancară. Băncile au anunţat re­ducerea investiţiilor, iar acest lucru va avea un impact major. Din câteva dis­cuţii, sunt furnizori care au co­mu­nicat că proiectele lor s-au blocat până se face analiză internă pentru 2019. Ră­mâ­ne de văzut dacă sunt blocate cu totul sau doar amânate“, spune Georgescu.

 

Sectorul financiar-bancar a devenit una dintre principalele zone de activitate ale pieţei locale de servicii IT în urma unui trend început în urmă cu zece ani, când băncile efectuau inves­ti­ţii masive în infrastructură, şi care se con­tinuă cu digitalizarea. Doar anul tre­cut, veniturile pieţei locale de ser­vicii IT din sectorul financiar-bancar au crescut cu 20%.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
taxa,
banci,
industrie,
victima,
blocare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.