Indicii pieţelor globale scad de teama posibilului atac al americanilor asupra Siriei

Postat la 11 aprilie 2018 85 afişări

Principalii indici bursieri ai pieţelor globale au înregistrat miercuri scăderi pe fondul anunţului făcut miercuri de preşedintele american Donald Trump către Rusia pe care avertiza că SUA va ataca Siria, din cauza unui presupus atac chimic atribuit Administraţiei Basha, potrivit Bloomberg.

Indicii pieţelor globale scad de teama posibilului atac al americanilor asupra Siriei

Şedinţa de tranzacţionare de miercuri a început prudent, dar a devenit rapid riscantă după ce preşedintele Donald Trump a scris că Rusia ar trebui „pregătită” pentru ca rachetele americane să lovească Siria în urma unui atac suspectat de arme chimice, relatează Bloomberg.

Contractele futures pe acţiuni din SUA şi acţiunile europene au scăzut, iar preferinţa pentru active de calitate superioară a determinat o creştere a aurului, titlurilor de trezorerie şi yenului japonez. Pieţele emergente au scăzut în ton cu cele valutare. Mărfurile au rămas bine susţinute, iar ţiţeiul a crescut, pe măsură ce aluminiul s-a îndreptat spre cel mai înalt nivel din ianuarie până acum.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.