Incompetenţa PSD, plătită scump. Cât va scoate în plus din buzunar un tânăr angajat în 2018

Postat la 10 ianuarie 2018 268 afişări

,,Cei care decontează cea mai mare parte a notei de plată a incompetenţei coaliţiei de guvernare sunt românii angajaţi în mediul privat. Luând exemplul unui tânăr de 34 de ani, angajat într-o companie automotive din Timişoara, cu un credit ipotecar prin Prima Casă de 52.000 de euro, calculele arată că acesta trebuie să scoată din buzunar în 2018 cu peste 200 de lei mai mult faţă de anul trecut'' , spune deputatul liberal Gabriel Pirtea.

Incompetenţa PSD, plătită scump. Cât va scoate în plus din buzunar un tânăr angajat în 2018

Deputatul liberal vine şi cu un exemplu concret.

,,Tânărul Tiberiu, timişorean „prin adopţie”, a reuşit în august 2016 să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă. Deşi putea accesa o sumă mai mare, a decis să îşi limiteze alegerile, tocmai pentru a nu plăti o rată prea mare. Calculele i-au fost însă date peste cap după venirea la guvernare a pesediştilor, incompetenţa şi inconştienţa acestora generând turbulenţe economice grave, care au influenţat şi indicele ROBOR, cu o evoluţie de la aproximativ 0.8% la 2%. Astfel, de la o rată de 970 de lei, Tiberiu a ajuns să plătească peste 1100 de lei în ianuarie 2018'', subliniază Pirtea.

,,În plus faţă de povara ROBOR, lui Tiberiu i-au crescut şi cheltuielile cu maşina, umflarea preţului carburanţilor prin introducerea supraaccizei, scoţând din buzunarul acestuia încă 36 de lei, la un plin de benzină'', continuă Pirtea

,,Anul 2018 a început cu încă o veste proastă: factura la gaz îi creşte cu 6%, încă 20 de lei, lunar, faţă de anul trecut. Bani mai mulţi va trebui să scoată şi pentru factura la curent, cu 10 procente mai mult faţă de 2017'', adaugă deputatul liberal.

Sursa:realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.