Începe din nou măcelul pe pieţele bursiere. Donald Trump a detonat o nouă bombă comercială

Postat la 19 iunie 2018 87 afişări

Decizia preşedintelui Donald Trump de a ameninţa China cu tarife suplimentare de 200 de miliarde de dolari pe importuri a trimis o undă de şoc în pieţe, care au reacţionat cu scăderi puternice. Cele mai afectate au fost acţiunile din China, care au suferit pierderi importante pe pieţele de capital asiatice, urmate de acţiunile europene, care au pierdut în toate bursele mari.

Începe din nou măcelul pe pieţele bursiere. Donald Trump a detonat o nouă bombă comercială

Bursa din Shanghai a scăzut cu 3,78%, în timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a înregistrat un declin de 2,78%. Asia Dow a scăzut cu 1,78%, iar Nikkei 225 al bursei din Tokyo a scăzut cu 1,77%. 

 

La ora transmiterii acestei ştiri, bursa din Londra scăzue cu 0,58%, în timp ce bursa din Frankfrut a înregistrat un declin de 1,45%, iar cea din Franţa de 1,16%. Indicele european Stoxx 600 a scăzut cu 0,87%, în condiţiile în care pieţele de capital şi-au mai revenit faţă de nivelul de deschidere. 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.