Încep negocierile pentru ca România să devină membră a Băncii Asiatice pentru Infrastructură

Postat la 17 februarie 2017 125 afişări

Guvernul a aprobat în ultima şedinţă a executivului iniţierea negocierilor privind dobândirea de către România a calităţii de membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură. În acest sens, ţara noastră va subscrie 1.530 de acţiuni, reprezentând o valoare totală a capitalului de 153 de milioane de dolari.

Încep negocierile pentru ca România să devină membră a Băncii Asiatice pentru Infrastructură

De asemenea, a fost aprobată transmiterea unei scrisori conducerii băncii, privind acceptarea condiţiilor financiare propuse, respectiv subscrierea a 1.530 de acţiuni, reprezentând o valoare totală a capitalului de 153 milioane dolari, din care 30,6 milioane dolari capital vărsat, plătibil în cinci tranşe egale.

 

Banca Asiatică pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) este o instituţie financiară internaţională, cu sediul la Beijing, China, al cărui obiectiv declarat este de a promova interconectarea şi integrarea economică în regiunea Asiei, concentrându-se pe dezvoltarea infrastructurii şi a altor sectoare productive, inclusiv energie, transport şi telecomunicaţii, infrastructură rurală şi dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apă şi canalizare, protecţia mediului, dezvoltare urbană şi logistică etc.

 

La iniţiativa de înfiiinţare a instituţiei lansate de China, au răspuns 57 de state care au dobândit statulul de state membre fondatoare: 37 din Asia/Oceania şi 17 din Europa, Africa de Sud, Egipt şi Brazilia.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.