INCENDIUL din Colectiv - Bani de la Guvern pentru familiile victimelor: 7.500 de euro lunar pentru cei duşi în străinătate

Autor: Alice Draghici, Alexandru Moise Postat la 09 noiembrie 2015 26 afişări

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacienţilor spitalizaţi în ţară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării

Anunţul a fost făcut luni dimineaţă de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, înaintea şedinţei extraordinare a Guvernului.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă şi alte cheltuieli, şi 1.500 de euro pentru transport.

Rudele pacienţilor internaţi în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de euro pe lună, iar banii vor fi daţi pe toată durata spitalizării.

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, pentru a discuta programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi pentru familiile acestora.

De asemenea, luni, la ora 18.00, premierul interimar se va întâlni cu ambasadorii statelor UE, SUA şi Canada, acreditaţi la Bucureşti.

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, şase în stare gravă şi 61 sunt stabilizaţi.

Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

În urma incendiului produs în 30 octombrie în clubul Colectiv, 45 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
VICTIME,
AJUTOR,
colectiv,
guvern
/actualitate/incendiul-din-colectiv-bani-de-la-guvern-pentru-familiile-victimelor-7-500-de-euro-lunar-pentru-cei-dusi-in-strainatate-14879039
14879039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.