Incendiul de la fabrica de condimente din Alba continuă dupa 24 de ore de luptă cu focul

Postat la 03 februarie 2019 113 afişări

Reprezentanţii ISU Alba au anunţat, duminică dimineaţă, că intervenţia de stingere a incendiului continuă, la faţa locului intervenind 30 de pompieri cu şase autospeciale, o autoscară şi trei motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi.

Incendiul de la fabrica de condimente din Alba continuă dupa 24 de ore de luptă cu focul

Fabrica de condimente Solina din Alba arde de peste 24 de ore, timp în care forţe de intervenţie din 4 judeţe au acţionat pentru stingere cu cea mai bună tehnică din dotare. Flăcările au distrus complet o hală de producţie şi birourile, iar peste 250 de persoane nu mai au unde să meargă la serviciu.

Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţa, la ora 6.00, şi a fost sesizat de paznicul clădirii, singura persoană aflată la acea oră în incintă. El a cerut ajutor, prin numărul de urgenţă 112 şi, iniţial, la locul incendiului s-au deplasat două autospeciale şi o ambulanţă de la Detaşamentul Alba Iulia. Foarte repede, pompierii şi-au dat seama că nu vor reuşi să stingă flăcările care deja aveau o înălţime de câţiva metri şi au cuprins întreaga clădire, astfel că forţele au fost suplimentate cu încă două autospeciale şi pompieri de la Garda de intervenţie Sebeş şi apoi cu alte maşini de stingere, autoscări şi pompieri din Hunedoara, Sibiu şi Cluj, ajungându-se la 100 de salvatori şi 11 autovehicule speciale.

”La momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, în interior se auzeau mai multe explozii, cel mai probabil de la substanţele volatile existente acolo. S-a reuşit evacuarea unui număr mare de butelii cu acetilenă, azot, hidrogen, care erau folosite în procesul de producţie. De fapt acesta a fost pericolul pentru echipajele sosite la faţa locului. De asemenea, au fost evacuate şi 10 camioane aflate în curte, în apropierea rampei de încărcare”, a declarat Ovidiu Costea, purtător de cuvânt al ISU Alba.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alba,
incendiu,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.