Încă un oraş plăteşte 10.000 de dolari celor care vor să se mute acolo. Care sunt condiţiile

Autor: Andra Stroe Postat la 18 ianuarie 2019 553 afişări

În încercarea de a atrage forţă de muncă „proaspătă”, autorităţile din oraşul american Tulsa, Oklahoma au lansat un program prin care oferă celor interesaţi 10.000 de dolari şi o serie de facilităţi. Care sunt însă condiţiile pentru a beneficia de acestea?

Încă un oraş plăteşte 10.000 de dolari celor care vor să se mute acolo. Care sunt condiţiile

Singura condiţie impusă de autorităţi este ca cei ce vor să primească cei 10.000 de dolari să se mute în Tusla pentru o durată de minim un an. Eligibile sunt însă doar persoanele cu vârsta peste 18 ani, care lucrează deja, dar în afara regiunii respective. 

Suma nu este oferită însă în întregime de la început, ci în tranşe: 2.500 de dolari pentru a susţine cheltuielile de relocare, 500 de dolari lunar pentru cheltuieli uzuale şi o primă de 1.500 de dolari la finalul anului.

Printre alte facilităţi, angajaţii primesc, de asemenea, reducere pentru închirierea unor apartamente noi, complet mobilate, şi utilităţi gratuite în primele trei luni.

Un plan similar au avut şi reprezentanţii unei companii din insulei Cape Breton din estul regiunii Nova Scotia, Canada. The Farmer's Daughter Country Market, care include o brutărie şi magazin general, este principalul busines din zonă şi încearcă să se extindă, dar se confruntă cu aceeaşi problemă ca şi oraşul Tusla: lipsa forţei de muncă.

Această insulă, cu natura sa unică şi un mediu înconjurător sănătos, are foarte multe de oferit: există multe locuri de interes turistic, cluburi de copii, biserici şi altele. Populaţia actuală este de 150.000 de oameni, dar este în scădere de ani buni.

După ce au angajat toată forţa de muncă disponibilă local, cei de la The Farmer's Daughter Country Market au postat pe pagina de Facebook un anunţ care pare prea bun pentru a fi adevărat: orice persoană dispusă să se mute în oraş va primi un loc de muncă şi două hectare de teren.

Singura piedică pare a fi legea din Canada, care spune că doar rezidenţii statului nord-american pot aplica pentru o astfel de poziţie; sigur, o carte verde poate rezolva însă această problemă, iar pentru a obţine cartea verde rezidenţii au nevoie de două lucruri: o invitaţie de la un angajator canadian, aprobată de Ministerul Muncii, şi un permis temporar de muncă care se obţine după obţinerea vizei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
forta de munca,
conditii,
atragere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.