Încă un lanţ cu sute de magazine şi zeci de mii de angajaţi devine victima pandemiei şi intră în FALIMENT

Autor: Dorin Oancea Postat la 01 decembrie 2020 12450 afişări

Încă un lanţ cu sute de magazine şi zeci de mii de angajaţi devine victima pandemiei şi intră în FALIMENT

Retailerul britanic de îmbrăcăminte Arcadia, care deţine marca Topshop şi are 13.000 de angajaţi, a intrat în faliment, a anunţat Deloitte, citat de Reuters.

Arcadia, deţinut de omul de afaceri Philip Green, devine cel mai mare grup din Marea Britanie care a căzut victima pandemiei.

Anunţul este „incredibil de trist”, a comentat ministrul britanic pentru companii Alok Sharma, care a promis sprijinul guvernuluipentru cei afectaţi. „Ştiu că vor fi vremuri deosebit de îngrijorătoare pentru angajaţi şi familiile lor, mai ales când se apropie Crăciunul”, a adăugat el pe Twitter.

Deloitte a anunţat luni seară că a devenit administratorul Arcadia, cu sarcina de a găsi posibili cumpărători pentru grupul care deţine, pe lângă Topshop, brandurile Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton şi Outfit.

Grupul are 444 de magazine în Marea Britanie şi 22 în alte ţări, care vor continua să funcţioneze pentru moment. Mai mult, în această etapă nu au fost menţionate reduceri de locuri de muncă.

Philip Green, care a cumpărat Arcadia în 2002 pentru 850 de milioane de lire sterline, nu a comentat.

Grupul Frasers al lui Mike Ashley, precum şi Marks & Spencer, Next şi Boohoo ar putea fi interesate de anumite mărci Arcadia, precum şi de investitorii financiari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lanţ de magazine,
insolvenţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.