Încă un FALIMENT zguduie piaţa românească. A intrat în faliment după 135 de ani de activitate. Acum este scoasă la vânzare

Postat la 18 august 2017 1021 afişări

A intrat în faliment, după 135 de ani de activitate, iar acum este scoasă la vânzare pentru 5,5 milioane de euro.

Încă un FALIMENT zguduie piaţa românească. A intrat în faliment după 135 de ani de activitate. Acum este scoasă la vânzare

Platforma industrială Hidromecanica 2, companie care a intrat în faliment în 2015, după 135 de ani de activitate, a fost scoasă la vânzare pentru 5,5 milioane de euro, după ce în toamna trecută preţul acesteia era de 9 milioane de euro, dar nu a avut cumpărător, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În 2010, Cora a cumpărat un alt teren al fostei uzine braşovene Hidromecanica în schimbul sumei de 13 milioane de euro, pe care l-a cedat, în 2015, către AFI Europe, proprietarul mall-ului AFI Palace Cotroceni şi a birourilor AFI Park din Bucureşti.

De această dată, este scoasă la vânzare întreaga platformă industrială Hidromecanica Braşov, cu un teren în suprafaţă de 97.427 metri pătraţi şi construcţii cu suprafaţă construită de 57.496 metri pătraţi.

În vecinătatea acestei platforme, în aprilie 2012, a fost achiziţionat de către Immochan, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului francez Auchan, terenul fostei companii Tractorul Braşov, de 100 hectare, pentru 25 de milioane de euro, astfel că locaţia este în apropiere de centrul comercial dezvoltat de francezi.

Înfiinţată în 1880, Hidromecanica a fost privatizată în 2001, cumpărată fiind de omul de afaceri Alexandru Crişan. Doi ani mai târziu, contractul de privatizare a fost revocat de stat cu argumentul neîndeplinirii unor obligaţii, iar compania a fost revândută unui alt om de afaceri, Neculae-Lucian Gârbacea, care a decedat însă în 2009 într-o cursă de raliu.

Afacerea a fost preluată de familia acestuia, compania fiind însă introdusă în insolvenţă un an mai târziu. În 2015 s-a pronunţat falimentul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.