Încă un colos american distrus de pandemia de COVID. Tocmai a anunţat că lasă 12.000 de oameni fără loc de muncă încercând să salveze compania de la faliment

Autor: Alex Ciutacu Postat la 28 mai 2020 29538 afişări

Încă un colos american distrus de pandemia de COVID. Tocmai a anunţat că lasă 12.000 de oameni fără loc de muncă încercând să salveze compania de la faliment

Boeing a anunţat o serie de planuri noi, săptămâna aceasta, care includ aproape 7.000 de noi concedieri, ducând totalul reducerilor de personal anunţate de producătorul de aeronave la circa 12.000 de locuri de muncă, porivit NBC.

„Am ajuns într-un moment nefericit în care suntem nevoiţi să începem reducerile de personal. Săptămâna aceasta îi vom anunţa pe primii 6.770 de angajaţi din SUA care vor fi afectaţi”, a scris CEO-ul David Calhoun, miercuri, într-o scrisoare trimisă angajaţilor.

Producătorul cu sediul în Chicago – cel mai mare exportator al Statelor Unite – a anunţat deja că îşi va reduce forţa de muncă cu 10%.

Boeing a transmis miercuri că 5.520 de angajaţi au fost deja selectaţi pentru plecări voluntare.

Calhoun a dat de înţeles că reduceri de personal vor continua şi vor afecta locuri de muncă şi la nivel global, nu doar în SUA.

„Mi-aş dori să existe altă modalitate”, a scris CEO-ul.

Compania Boeing este afectată de o scădere bruscă a cererii pentru aeronave, întrucât turismul s-a prăbuşit, iar compania se confruntă deja cu presiunea generată de cele două accidente fatale de anul trecut care au implicat aeronave 737 Max, potrivit BBC.

În luna aprilie, clienţii au anulat peste 100 de comenzi pentru 737, iar compania a spus că nu a primit nicio comandă nouă pe acest model.

Tot miercuri, Boeing a spus că reia producţia modelului 737 Max la fabrica din Renton, Washington şi atrage atenţia că anumite companii aeriene au speranţa unei reveniri în sectoru de turism.

„Însă aceste semne ale unei potenţiale reveniri nu înseamnă că actuala criză medicală şi economică s-a terminat. Industria noastră îşi va reveni dar va dura câţiva ani să ajungem la nivelul la care eram în urmă cu doar două luni”, a expicat Calhoun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
criza,
america,
impact,
oameni,
pregateste,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.