Încă o lovitură devastatoare pentru gigantul Boeing. După scandalul legat de aeronavele 737 Max, pandemia aduce noi probleme. Câte comenzi anulate a înregistrat

Autor: Andra Stroe Postat la 01 iulie 2020 173 afişări

Încă o lovitură devastatoare pentru gigantul Boeing. După scandalul legat de aeronavele 737 Max, pandemia aduce noi probleme. Câte comenzi anulate a înregistrat

Compania aeriană Norwegian Air a anulat comenzile pentru 97 de avioane Boeing, decizia reprezentând cea mai mare comandă anulată primită de Boeing de la un singur client, de la retragerea modelului 737 Max în urmă cu 15 luni, scrie CNN.

Anularea comenzii s-a datorat însă problemelor financiare ale companiei norvegiene, care precedă pandemia de coronavirus, pandemie care a provocat o scădere accentuată a călătoriilor aeriene şi probleme mari pentru companiile aeriene de pretutindeni. În cadrul Norwegian se urmăreau anumite restructurări încă din septembrie anul trecut. Acţionarii au aprobat în mai un plan de reorganizare pentru a converti aproape 1 miliard de dolari din datorii în acţiuni, decizie care a permis evitarea falimentului.

Cândva, Norwegian, unul dintre cei mai mari operatori low-cost din lume, a fost unul dintre principalii clienţi ai Boeing. A fost prima companie aeriană europeană care a cumpărat modelul 737 Max. La momentul respectiv, preţul fixat de Boeing pentru cele 122 de aeronave a fost de 11,5 miliarde de dolari, deşi şansele ca operatorul să poată plăti so comandă de asemenea proporţii erau minime.

„Norwegian Air este un client Boeing vechi. Ca şi în cazul multor operatori care se confruntă cu un moment foarte dificil, ducem lucrurile înainte", au declarat reprezentanţii Boeing.

Boeing a primit cerere de anlare pentru 322 de aeronave de la debutul pandemiei, 313 dintre comenzi fiind pentru 737 Max. Compania a anunţat de asemenea şi planurilea de a reduce 16.000 de locuri de muncă, dar şi de a încetini ritmul de producţie ca răspuns la micşorarea cererii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boeing,
anulare,
pandemie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.