Incã o fabricã mare din România dã faliment din cauza pandemiei de COVID-19. Sute de angajati rãmân fãrã locuri de muncã

Autor: Mediafax Postat la 07 iunie 2020 10533 afişări

Incã o fabricã mare din România dã faliment din cauza pandemiei de COVID-19. Sute de angajati rãmân fãrã locuri de muncã

Fabrica de pantaloni RHM Pants din localitatea Estelnic, judeţul Covasna, care aparţine producătorului german Dr. Bock Industries, se închide din cauza pandemiei de COVID-19. Fabrica are peste 200 de angajaţi. 

Compania germană Dr. Bock Industries anunţă că, din cauza COVID-19, sunt mai puţine cereri şi s-au anulat comenzi de către cei mai importanţi clienţi.

„Prin urmare, Consiliul de administraţie şi Consiliul de supraveghere au decis închiderea uzinei RHM Pants din Estelnic (România), deoarece pierderile nu pot fi compensate prin măsuri pe termen scurt şi nu se preconizează o redresare pe termen scurt a pieţei”, arată compania.

În fabrica din Estelnic lucrează 235 de angajaţi. Directoarea fabricii de pantaloni din Estelnic, Livia Damian, a declarat pentru Mediafax că nu a fost informată până la această oră despre închidere:

„Nu ştiu nimic despre vreo decizie de închidere a fabricii”. Dr. Bock Industries este o companie germană înfiinţată în 1984, furnizor pentru branduri de îmbrăcăminte precum Gant, Hugo Boss, Marc O’Polo, Zegna, Raffaelo Rossi sau Windsor. Producătorul german are fabrici deschise în Germania, Italia, Bulgaria, Ucraina şi România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
pantaloni,
angajati,
covasna

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.