În sfârşit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosinţă

Postat la 14 decembrie 2018 319 afişări

În sfârşit, prima autostrada urbană din România ar putea fi dată vineri în exploatare!

În sfârşit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosinţă

O echipă a Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere se află în inspecţie pe şoseaua de viteză şi, dacă experţii sunt mulţumiţi, vor semna procesul de predare-primire.

 

Autostrada urbană care leagă Bucureştiul de centură şi care reprezintă intrarea în capitală a autostrăzii Bucureşti - Ploieşti.

 

Planul iniţial era să fie gata în 2012, însă constructorul a terminat doar jumătate din cei 6 kilometri. Apoi a fost schimbat cu altul.

 

Nici de această dată nu a fost cu ”Doamne ajută”. Urma să fie gata în 2016, dar au trecut alţi doi ani. Timp în care constructorul s-a plâns pe birocraţie, de plăţi întârziate. La rândul sau, ministrul Transporturilor a acuzat constructorul de lene.

 

Cei trei kilometri rămaşi au costat statul român aproape 30 de milioane de euro. Vineri, în sfârşit, există şanse mari ca această bucată de autostradă să fie deschisă circulaţiei.

 

Cei care vor intra dinspre centură pe prima autostrada urbană din România trebuie să ştie că aceasta, la început, va avea 3 benzi, ulterior se va îngusta la 2 benzi. Viteza maximă de deplasare va fi de 100 de km pe oră, prima autostradă urbană urmând să fie iluminată pe timp de noapte, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.