In Romania se introduce cel mai greu examen auto din Europa

Postat la 09 martie 2017 1005 afişări

Numărul tot mai mare de accidente rutiere în care sunt implicaţi şoferi începători, i-a determinat pe legiuitori să modifice legea. Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor discută un proiect prin care se instituie probe mai dure pentru obţinerea permisului auto.

In Romania se introduce cel mai greu examen auto din Europa

Dacă legea trece de Parlament, cei care doresc să conducă pe drumurile publice vor fi nevoiţi să treacă patru probe, şi nu două ca până acum.Astfel, ei vor trebui să obţină punctaj de trecere la teorie, poligon, traseu ziua şi traseu noaptea.

Poliţiştii speră că astfel, şoferii începători vor fi mult mai pregătiţi decât se întâmplă în acest moment, când, odată trecuţi de cele două probe ale examenului (teorie şi traseu ziua), ajung să fie implicaţi în accidente rutiere, multe cauzate chiar de ei.

O altă prevedere legislativă spune că nu vor putea obţine permisul de conducere cetăţenii care nu au terminat 10 clase.

Nouă strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Peste câţiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool scrie reporterntv.ro .

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.