În plin SCANDAL, care îl are în centru pe Vâlcov, Ministerul Muncii face un control CONTROVERSAT. Decizia va mânia foarte mulţi oameni!

Postat la 04 septembrie 2018 149 afişări

Corpul de control al ministrului Muncii face verificări în cazul pensiei de invaliditate pe care o primeşte protestatarul Sandu Matei, potrivit documentului publicat de consilierul premierului Darius Vâlcov şi apoi şters, având în vedere că diagnosticul acestuia s-a modificat între timp.

În plin SCANDAL, care îl are în centru pe Vâlcov, Ministerul Muncii face un control CONTROVERSAT. Decizia va mânia foarte mulţi oameni!

"Corpul de control al Ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale a demarat azi o verificare vis-a-vis de informaţiile apărute in spaţiul public cu privire la o persoana beneficiara de pensie de invaliditate. Din primele cercetari s-a constatat ca, pe un cont de socializare, a apărut o decizie de încadrare in grad de invaliditate a unei persoane, in vederea emiterii deciziei de pensionare, adică de un act administrativ. Deci nu avem de-a face cu un certificat medical, de fişe BP2, FIAM sau alte documente medicale de confirmare a unui diagnostic.

Este un act administrativ, cu valabilitatea de un an, mai precis între 2006 şi 2007, care nu mai produce niciun fel de efecte juridice şi care a mai fost menţionat in presa, in Decembrie 2017, in urma unei altercaţii din Piata Victoriei, când un pensionar a fost agresat cu un box. Acest act administrativ se întocmeşte in mai multe exemplare şi un exemplar ajunge inclusiv la angajator, pentru ca invaliditatea de gradul 3 permite dreptul la munca pe o perioada de 4 ore/zi şi orice angajator potenţial are obligaţia sa îl solicite, caracterul nefiind astfel unul secret", se arată într-o precizare a ministerului Muncii, pentru MEDIAFAX.

Reprezentanţii instituţiei conduse de la Lia Olguţa Vasilescu spun că la baza unei astfel de decizii stau documente, precum fişa BP2/ adeverinţa de confirmare eliberată de direcţia de sănătate publica, in caz de boala profesională; FIAM (formular de inregistrare a accidentelor de munca)/proces verbal avizat de inspectoratul de munca de la locul accidentului sau adeverinţa de confirmare a înregistrării accidentului de munca; documente medicale eliberate de medicul de specialitate care confirma diagnosticul, in caz de schizofrenie/neoplasm/SIDA, iar pentru afecţiunea neoplazică se anexează şi rezultatul examenului histopatologic şi certificatul emis de comisia de expertiza medico-militară, in caz de boala contractata in cadrul serviciului militar sau şcolilor militare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.