În doar 25 de ani, cei mai bogaţi oameni din lume au generat de două ori mai multe emisii de carbon decât populaţia săracă a planetei

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 26 septembrie 2020 115 afişări

În doar 25 de ani, cei mai bogaţi oameni din lume au generat de două ori mai multe emisii de carbon decât populaţia săracă a planetei

În perioada 1990-2015, cei mai bogaţi oameni din lume – 10% din populaţia totală a planetei – au fost responsabili de peste jumătate (52%) din emisiile de carbon înregistrate la nivel mondial, conform unui raport publicat luni de Oxfam International şi Institutul pentru Mediu din Stockholm,.

Criza climatică continuă să fie alimentată de acumularea de CO2 în atmosferă, aşa că scăderile înregistrate în urma perioadei de carantină nu vor soluţiona problema pe termen lung, scrie Euronews.

Între 1990 şi 2015, 1% din cei mai bogaţi oameni din lume au produs 15% din cantitatea totală de dioxid de carbon, în timp ce populaţia săracă a planetei a produs 7%.

Pentru a îndeplini cerinţele impuse de Acordul climatic de la Paris din 2015, ţările care au semnat tratatul – 196 la număr – vor trebui să menţină încălzirea globală sub 1,5 grade celsius până la finalul secolului XXI.

Agenţia Europeană pentru Mediu (AEM) declara săptămâna trecută că factorii de mediu, precum poluarea aerului şi valurile masive de căldură, contribuie la circa 13% din totalul deceselor din Europa. De asemenea, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) anunţa la începutul anului că este necesar să se reducă până în 2030 rata poluării la jumătate, iar o treime din suprafaţa planetei trebuie să fie intens protejată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
planeta,
populatie,
poluare,
mediu,
emisii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.