În cât timp îţi recuperezi investiţia într-un apartament din Bucureşti. Unde se fac cele mai profitabile investiţii în imobiliare

Postat la 25 ianuarie 2017 625 afişări

Nested, agenţie imobiliară din Londra, a realizat Real Estate Return on Investemnt Index pentru a vedea în ce oraşe investiţia în imobiliare este cea mai rentabilă.

În cât timp îţi recuperezi investiţia într-un apartament din Bucureşti. Unde se fac cele mai profitabile investiţii în imobiliare

 Aşadar potrivit cercetării realizate de Nested, Bucureştiul se află pe locul 10 în topul celor mai rentabile investiţii, exemplificând faptul că o locuinţă cu trei camere se vinde in medie cu 157,966 de euro, iar chiria lunară, în medie, ar fi de 601 euro, ceea ce ar însemna că investitorul şi-ar recupera suma în 263 de luni (aproape 22 de ani). Totuşi, proprietarul ar putea să-şi recupereze suma mai rapid prin închirierea locuinţei pe Airbnb. Potrivit Nested, chiria lunară pentru o locuinţă cu 3-4 camere pe Airbnb este de 3,441 de euro, ceea ce ar însemna o recuperare a investiţiei în 46 de luni (aproape 4 ani).

Cel mai rentabil oraş pentru investiţie în imobiliare ar fi, potrivit sursei citate, Durban (Africa de Sud), unde o locuinţă cu trei camere costă în medie 88,400 de dolari, iar suma ar fi recuperată în 167 de luni (în regim de chirie normală) şi în doar 18 luni prin Airbnb, unde chiria pentru un apartament cu 3-4 camere ar fi de 4,967 de dolari.

Următoarele oraşe în clasament sunt Lagos (Nigeria), Cairo (Egipt), Reykjavik (Islanda) şi Johannesburg (Africa de Sud), în timp ce Beijing, Hong Kong şi Taipei se află la coada clasamentului.

Cele mai scumpe locuinţe de 3 camere se află în Hong Kong, cu un preţ mediu de 2,2 milioane de euro, urmat de Londra cu un preţ mediu de 2 milioane de euro, apoi New York cu 1,5 milioane de euro, iar cele mai ieftine apartamente se află în Cairo (56,495 euro), apoi Durban (88,400 de euro) şi Bangalore cu 106,553 de euro.

Cele mai mari chirii pe Airbnb pentru locuinţe cu 3-4 camere sunt în Dubai (14,891 euro pe lună), Reykjavik (12,024 euro pe lună), Sydney (11,849 euro pe lună) sau Geneva (11,732 euro pe lună). În mod normal, cele mai mari chirii se regăsesc în San Francisco (5,095 euro), Londra (5,024 euro) sau New York (4,883 euro).

Dacă în Durban îţi recuperezi banii cel mai repede prin Airbnb, în Lagos îţi recuperezi cel mai rapid banii prin intermediul închirierii clasice, în 132 de luni (11 ani). 

Nested a analizat piaţa din 75 de oraşe de pe tot globul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.