În Asia comerţul se prăbuşeşte, iar în Hong Kong piaţa imobiliară

Postat la 03 februarie 2016 654 afişări

În Asia comerţul se prăbuşeşte, iar în Hong Kong piaţa imobiliară

Într-un oraş în care cererea a dus preţurile la niveluri record anul trecut, tranzacţiile imobiliare sunt acum la minimul ultimilor 25 de ani. Viteza cu care s-a inversat încrederea investitorilor în stabilitatea Hong Kongului este uimitoare.  

Preţurile locuinţelor au scăzut cu 10% din septembrie, iar vânzările s-au prăbuşit în ianuarie la cel mai redus nivel din cel puţin 1991, scrie The Wall Street Journal, care citează estimări ale Centaline Property Agency. Volumul redus al tranzacţiilor din ianuarie este cel mai recent semnal că preţurile îşi vor continua scăderea.

„Pericolul este că atunci când sentimentul devine negativ este foarte dificil să îndrepţi lucrurile. Dezvoltatorii realizează că au ratat oportunitatea de a vinde“, explică Michael Spencer, analist la Deutsche Bank.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/in-asia-comertul-se-prabuseste-iar-in-hong-kong-piata-imobiliara-15029678
15029678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.