În acest stat e interzis să traversaţi strada dacă folosiţi un dispozitiv electronic

Postat la 31 iulie 2017 512 afişări

E greu să treci strada fără să vezi măcar un "smartphone zombie" care e prea concentrat la ecran pentru a fi atent unde calcă.

În acest stat e interzis să traversaţi strada dacă folosiţi un dispozitiv electronic

La nivel global, 4 din 10 oameni recunosc că suferă de o anumită dependenţă de tehnologie; prin urmare, autorităţile din Honolulu, capitala statului Hawaii, au decis să ia măsuri în acest sens.

Pietonii care sunt prinşi folosind telefoane, tablete sau orice alt tip de dispozitiv electronic vor primi amenzi de până la 100 de dolari.

Decizia se bazează şi pe un studiu american potrivit căruia mai mult de 11.000 de persoane au suferit accidente în ultimii 5 ani datorită neatenţiei pe stradă.

"Din păcate ne numărăm printre oraşele cu cel mai mare număr de pietoni accidentaţi", a declarat primarul Kirk Caldwell.

Sursa: Daily Mail

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.